F-Zero (videojoc)

F-Zero

Publicació
21 novembre 1990 Modifica el valor a Wikidata
Gènerevideojoc de curses Modifica el valor a Wikidata
Característiques tècniques
PlataformaSuper Nintendo Entertainment System Modifica el valor a Wikidata
Modesun jugador Modifica el valor a Wikidata
Formatdescàrrega digital Modifica el valor a Wikidata
Equip
Desenvolupador(s)Nintendo Entertainment Analysis and Development Modifica el valor a Wikidata
EditorNintendo Modifica el valor a Wikidata
ProductorShigeru Miyamoto Modifica el valor a Wikidata
DistribuidorNintendo eShop Modifica el valor a Wikidata
Qualificacions
ESRB
PEGI
CERO

Més informació
Lloc webnintendo.co.jp… (japonès) Modifica el valor a Wikidata
MobyGamesf-zero Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0379778 Youtube: UCVUC0G-MSGCH6KUePDqtvNQ Musicbrainz: bc0a975f-c0c4-484e-92a8-e8268a1d7241 Modifica el valor a Wikidata
Sèrie: F-Zero Modifica el valor a Wikidata
Imatges externes
Portada

F-Zero (エフゼロ , Efu Zero?) és un videojoc de carreres futurístic desenvolupat per Nintendo EAD i publicat per Nintendo per a la consola Super Nintendo Entertainment System (SNES). El joc va ser llançat al Japó el 21 de novembre de 1990, als Estats Units el 23 d'agost de 1991[cn 1] i a Europa el 4 de juny de 1992. F-Zero és el primer títol de la sèrie del mateix nom i va ser un dels dos principals títols de llançament de la SNES al Japó, però també va estar acompanyat d'altres jocs durant el llançament de la consola als Estats Units i Europa. A finals de 2006, F-Zero va ser publicat per a la plataforma de la Consola Virtual de Wii.

El joc es desenvolupa l'any 2560, on les persones multimilionàries, els qui porten una vida sedentària i esplaiada, van crear una nova forma d'entreteniment basada en l'antiga Fórmula 1, anomenada «F-Zero». El jugador pot triar d'entre quatre personatges disponibles, els quals posseeixen els seus respectius vehicles voladors, cadascun amb característiques úniques.[7] El jugador pot competir contra els altres personatges que són controlats per la consola al llarg de quinze pistes dividides en tres tornejos principals.[8]

F-Zero és considerat per la crítica com el joc que va arribar a asseure les bases per al gènere de carreres dins dels videojocs, a més de la creació del subgènere futurista. Les ressenyes dedicades al joc van elogiar el seu desafiador i dinàmic sistema de joc, la varietat de pistes disponibles i l'àmplia aplicació del model gràfic denominat «Mode 7». Aquesta tècnica de maneig de gràfics va ser una innovació tecnològica per al temps en què el joc va sortir a la venda, doncs creava un efecte realista dins de l'aspecte visual del títol. Com a resultat d'això, el joc va revolucionar el gènere i posteriorment va motivar a altres companyies a desenvolupar una gran quantitat de jocs de carreres. En ressenyes modernes, s'ha argumentat que el joc va haver d'incloure un sistema multijugador. F-Zero va entrar a la línia de jocs Player's Choice per haver aconseguit la xifra d'un milió de còpies venudes.

  1. Kent, Stephen. The Ultimate History of Video Games: from Pong to Pokémon and beyond: the story behind the craze that touched our lives and changed the world (en anglès). primera. Primera, 2001. ISBN 9780761536437 [Consulta: 23 juny 2012].  p. 434, Kent sosté que l'1 de setembre va ser de fet la data triada, però es va reprogramar per al dia 9 d'aquest mes.
  2. Campbell, Ron «Super Nintendo sells quickly at OC outlets». The Orange County Register, 27-08-1991. «Last weekend, months after video-game addicts started calling, Dave Adams finally was able to sell them what they craved: Super Nintendo. Adams, manager of Babbages in South Coast Plaza, got 32 of the $199.95 systems Friday.»
    En català: «El cap de setmana passat, mesos després que els fanàtics als videojocs comencessin a cridar, Dave Adams finalment va ser capaç de vendre allò que tant aclamaven: la Super Nintendo. Adams, administrador de Babbages en la South Coast Plaza, va aconseguir 32 de les màquines que costaven 199,95 USD al llarg d'aquest divendres». D'acord amb la data de la publicació, el «divendres» que s'esmenta bé podria ser el 23 d'agost de 1991.
  3. «Super Nintendo It's Here!!!». Electronic Gaming Monthly. Sendai Publishing Group, 28, Novembre 1991, pàg. 162.
    En català: «El tan esperat Super NES es trobava disponible per al públic. Les primeres peces d'aquesta fabulosa unitat van abarrotar les tendes el 23 d'agost de 1991. Nintendo, no obstant això, va treure a la venda la primera línia de productes sense cap tipus de publicitat insidiosa o d'anuncis espectaculars».
  4. «New products put more zip into the video-game market» (abstracte). Chicago Sun-times, 27-08-1991 [Consulta: 5 març 2001]. «On Friday, area Toys R Us stores [...] were expecting Super NES, with a suggested retail price of $199.95, any day, said Brad Grafton, assistant inventory control manager for Toys R Us» Arxivat 2012-11-03 a Wayback Machine. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2012-11-03. [Consulta: 28 gener 2021].
    En català: «El divendres, a l'àrea de tendes de Toys R Us [...] estàvem esperant la Super NES, amb un preu aproximat de 199,95 USD, per quan arribés qualsevol dia, deia Brad Grafton, assistent de l'administrador de l'inventari de Toys R Us. D'acord amb la data d'aquesta nota, el «divendres» així com es refereix, podria ser de nou compte el 23 d'agost de 1991».
  5. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades extensive
  6. «Super Nintendo Entertainment System» (en anglès). N-sider.com. Arxivat de l'original el 14 de febrer de 2012. [Consulta: 19 maig 2012].
  7. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades ign review
  8. Error de citació: Etiqueta <ref> no vàlida; no s'ha proporcionat text per les refs nomenades SNES manual


Error de citació: Existeixen etiquetes <ref> pel grup «cn» però no s'ha trobat l'etiqueta <references group="cn"/> corresponent.


From Wikipedia, the free encyclopedia · View on Wikipedia

Developed by Tubidy